Information Request

Let's talk on your project

A Villa in Mugello

A contemporary, detached house in bioarchitecture with an entirely wood structure constructed using sustainable natural materials.

The project for this house in the hills of the Florentine Mugello creates contact between the house and surrounding landscape through its new interior layout which is bathed in natural light from ample glassed surfaces. Thus light becomes the protagonist, using personalized lighting to redefine and highlight the select quality materials.

The surfaces of the aboveground floors are mainly finished with resin in hues varying from white to dove-grey, while for the semi-basement, grey porcelain sets off warmer colors deriving from natural materials such as the stone used for the fireplace and the wood wainscoting covering an entire wall. The porcelain flooring varies according to the hue chosen for the various areas.
The furnishings were designed to create an inviting sensation of space and ease through their form and rational comfort using the light colors of the luminous atmosphere with the exception of a few modulated warmer hues.
The studio directed every aspect of the entire project for the villa, particularly its aesthetic and interior design.

Bioarchitecture and Interior Design
Vicchio (Florence)
2020
Private
Surveying, Architecture Project, Interior Design Project, Photorealistic 3D images, Furnishing project.

Do you have a project?

Contact Us